Snart jul!!!

Ja det börjar dra ihop sej till jul och jag tror minsann att jag börjar känna mej lite smått stressad, får ju hit hela johans släkt och så mamma och Jesper så jag vill ju ha det fint och juligt här..... Vi va och skulle köpa en gran igår ( plast då jag är allergisk) men självklart så va dom slut =(  får ta nya tag och leta idag!!

Igår eftermiddag strömade hormonerna till kan jag lova, jag va ledsen och ville absolut ingenting, kändes som en lätt treårstrots ;)  Men efter att jag fick sura en stund så gick det över!!!

Idag går vi in i en ny vecka; V 32 8 veckor kvar.. helt otroligt 8 veckor det är ju ingenting.
Ska ju på ultraljud den 28 igen och kolla om livmodern har åkt upp som den ska och även kolla om den lilla busen har vänt sej, men jag tror det!!
Några rader om v 32;

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.



Idag ska jag fika med Sandra i skärholmen och sen handla det sista inför julenm känns som om jag bor i skärholmen, är fasen där oftare än hemma =)
Sen i morgon ska jag övningsköra.... första gången i snö och jag har inte den minsta lilla lust, men det blir nog kul när jag väl är där har ju en jätte bra körskolelärare!!

Nej nu ska jag äta lite frukost och sen sätts igång med livet =) 





Vit jul??!!

Ja kanske får vi en vit jul iaf, det har börjat snöa igen =)  har nog kommit 4 dec snart.
Jag tycker att det är helt underbart och skönt att det blir lite ljusare men samtidigt så är jag livrädd för väglaget, har ju blivit så bilrädd dom sista åren och snön gör det inte böttre...
Skulle hellre se att Johan gick till och från jobbet, men då skulle han aldrig komma hem <3 mitt hjärta kör försiktigt!!!!


Idag har jag minsann varit ut på en promenad, va och lämnade in en film ( baksmällan som för övrigt va kass)  och när solen sken i förmiddags så vart jag bara tvungen att gå ur!
Lite synd bara att jag inte kan knäppa min jacka längre, blir lite kallt om magen kanske måste införskaffa en ny iaf...
Men fötterna behöver inte frysa =) Fick ju ett par nya timberland kängor av Johan och jag lovar er att även om jag sov ute i en snödriva så skulle jag inte frysa om fötterna =)  Skönaste skorna någonsin.

Idag har det bökats i magen <3 det är så underbart att känna och se hur det rör runt där inne, jag va ju så orolig för att jag inte skulle få se eller känna någon rörelse bara för att jag hade en del fett på magen redan innan bebben... men det fick jag =)   

Nu ska jag skalla kudden och mysa lite med katterna!!!!

God natt!!

brownies med vitchoklad...

Har jag bakat idag och gisses va gott det vart =)  Johan säger att jag inte få baka nå mer nu för hans mage börjar tydligen också växa ( fast jag tycker att den är perfekt <3 )     Men det kan nog ligga nått i det då jag har fyllt frysen med bröd och bakverk =)   Tur att släkten kommer till jul så att vi kan bli av med lite!!

Har nyss kommit upp ur ett låångt bad med min nya kompis isbiten!!!
Trodde aldrig att fryst vatten kunde vara så gott ;)   

Den lilla i magen är det full rulle på, det bökas och donas och det är så underbart <3  som vanligt så är det mest på vänster sida det bökas på och magen står ut välldigt skoj ibland!
Johan frågade igår hur länge man skulle vänta med att ringa om jag inte har kännt bebben på ett tag ( då jag har en tendens att bli lite orolig) men vi fick inget riktigt svar det enda hon sa va att ja men vid det här laget så brukar "kvinnan" veta vart hon ska buffa för att få "svar" från bebben... men jag har ingen aning om vart det skulle vara.......
Börjar bli lite nervös inför ultraljudet den 28 dec, det borde inte vara några problem men jag kan inte låta bli att oroa mej lite.!! Tur att vi snart är där!

Nej nu ska jag ge katterna lite mat och sen kypa till kojs, klockan va inte så mycket såg jag nu men jag kan nog slå ihjäl några timmar med mobilspel ;)

God natt!!!!!

Full rulle!!

Ja det vart full fart idag, julklappsshopping i skärholmen ,är så gott som klart med alla klappar nu.
Va där med en kompis som också är gravid, det är så skönt att prata med nån som är i samma situation... Andra blir nog lätt trött på allt bebis prat ;) Med det vart en fin shoppingrunda och duktig som jag är så köpte jag inget till mej själv!!!!!! 

Sen bar det av hemåt för middag och mvc besök.
Mvc gick bra men den lilla rackaren har lagt sej i säte... hade det på känn då det har varit full fart på min urinblåsa =)  Men som tur är så ha den ju några veckor på sej att vända tillbaka!!!!!
Sf måttet hade inte gått upp så mycket, vi ligger strax under mitten strecket tror att vi låg på 29 idag.
Ny tid om 2 veckor och även ett ultraljud, kul att se den lille igen <3

Nu ska jag sova och ladda inför min körlektion i morgon ( i snövädret)  gud vare med oss och håll er undan ;)

SNÖÖÖ!!!!!

Woho äntligen lite snö ute, och vi kan ju alltid hoppas att den får ligga kvar i några dar =)

Ny vecka idag, herre gud det känns som om veckorna bara flyger fram, V31 nu och här kommer några rader om den för er där hemma, och alla andra så klart!!


Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.



Idag ska vi till mvc, igen känns det som va bara 1½vecka sen vi va där, men nu blir besöken bara tätare och tätare.
Sist vi va där så låg vi perfekt i kurvan och alla mina värden va bra, hoppas att det fortsätter vara så!!!


Igår va vi/jag ute och övningskörde och det gick ganska bra faktiskt, har börjat ta mej ut bland lite trafik och är inte alls lika rädd längre, så förr eller senare så ska nog det här med körkort gå vägen *L* 

Jag fick en komentar med frågan om vi vet vad det är för kön; Nopp det vet vi inte, vi trodde att vi skulle vilja ta reda på det men sen när vi väl vart gravida så kände vi att vi kunde vänta <3  men åh va spännande det ska bli!

I Lördags så hade jag och Johan julbak vilket resulterade i lusse bullar, sjukt mycket ischoklad (både vit och mörk), pepparkakshus, kanelbullar, och bullar med vitchoklad och mandel i.
mumms mumms och nu är hela frysen fylld, fast jag är sugen på att baka lite bröd idag, få se om jag inte kan skapa lite plats i frysen =)

Och på tal om ingenting, den enda craving jag har haft under dom första 7 månaderna har varit "bubbel vatten "  hat inte velat ha vanligt, men sen i förra veckan så kan jag bara dricka isvatten och då menar jag verkligen IS med vatten, tror att det är den kalla smaken jag är ute efter!
Så det går minst en ispåse om dagen här hemma =) 

ja det va det nu ska jag äta lite frukost och sen blir det nog lite brödbak =)
Tjingeling!!!!





V30

Vecka 30 Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten. Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna. De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs. Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.



Har sett att det inte blir några mellanrum när jag skriver mina inlägg... jäkla pruttgrejer!!

Träningsvärk.

Har träningsvärk i magen, det växer så att det knakar där inne <3 Har varit inne HELA dagen idag och som vanligt när jag är det så surar jag ihop runt fyra fem på em... Att jag aldrig lär mej, jag behöver frisk luft!!!!!! Blir ändring på det i morgon =) ska lämna in en film och några böcker på bibblan och sen när Johan vaknar så ska vi till IKEA och köpa skötbord =) Annars så är det full rulle i veckan, Tisdag ska jag till skärholmen med Anna och handla lite julklappar och Onsdag så blir det IKEA igen fast med Elin, Torsdag är det körlektion och Fredag föräldrautbildning.. full rulle helt enkelt =) Det va allt för idag, i morgon går vi in i en ny vecka <3 återkommer med mer om det i morgon! Sov gott!!

Söndag=slödag!!

Idag har det inte blivit många knop gjorda, har plockat lite på undervåningen men annars så har jag bara setat vid tvn. Tycker nog att det är ganska skönt att ha sådana dagar ibland, bara det inte blir för ofta!! Jag har lite tankar om hur hushållet här hemma ska skötas.. Jag tycker att eftersom att jag går hemma hela dagarna så är det jag som borde städa och plocka undan allt..... men samtidigt så måste jag försöka komma ihåg att jag faktiskt är sjukskriven och hemma av en anledning. Johan tycker defenitivt inte att jag ska göra alla som här sakerna och han gör minst lika mycket här hemma men jag har iaf svårt att få bort känslan, han jobbar ju och sliter hela nätterna och då ska han inte behöva städa när han är ledig.! Men men det gäller för mej att hitta en balans och komma ihåg att jag faktiskt har ont. Ryggen är en "killer" just nu den vänstra muskeln som går längst med ryggraden gör så förbenat ont så fort jag sitter lite för länge och jag har börjat vakna av att det gör ont också. Gnäll gnäll gnäll, men jag kan säga att jag skulle kunna ta vilken smärta som helst för det här lilla livet i magen <3 Nej nu ska jag puss lite på Johan innan han åker och jobbar <3

78

Ja nu är det "bara" 78 dagar kvar tills bf =) och det känns som om den här tiden kommer att gå fort, nu är det jul och nyår och sen är det februari <3 Ja just ja vi har köpt vagn, en grå kronan vart det, vi va in och provade den och det fanns inget att klaga på. Affären vi köpte den i BabyCenter, Hornsgatan 174 (Hornstull) http://www.babycenter.se hade så bra så att dom förvarar den åt oss tills vi vill hämta den, så i mitten av Januari ska vi ta hem den, så att vi hinner plocka lite med den! Sen så har vi börjat handla lite till barnrummer oxå, spjälsäng är inhandlat och allt som ska vara till den!! Vet att det är lite korkat att göra det innan barnrummet är klart men va tusan jag kunde inte hålla mej nå mer =) Idag vet jag inte vad som står på schemat, ska försöka få till en fika med nån =) Johan jobbar hela helgen så det blir till att roa sej själv,! Ha en fin Lördag!!

Hon som tröttnar fort ;)

Ja blogga va ju kul ett tag, jag har ju förmågan att tycka saker ett tag och sen tröttna.... Men jag skrivet när det händer nått spännande =) Idag va vi till bm, allt såg bra ut och alla prover va toppen, magen växer perfekt i kurvan =) Huvudet låg neråt och jag antar att det är små (stora) sparkar jag har i vänster sidan! Häromkvällen så stog magen ut åt vänster, såg jätte roligt ut och lyckan va att johan oxå va hemma och fick se! Ja det är som sagt full rulle i magen *L* är så lycklig för det här underbara bebbe i magen<3 Annars så rullar dagarna på med övningskörning och pyssel hemma =) Det börjar ju närma sej jul nu så då finns det lite att göra hemma, vi ska ju ha hela släkten här till jul så det blir full rulle! Slut på bloggander och nu blir fredagsmys <3

RSS 2.0