Ligger på sängen med fötterna i ett fotbad :) Johan har fixat, han är helt underbar den där mannen <3

försöker mobil blogga :)

Morgon stund har guld i mun!!

Ny vaken och ganska utsövd tror jag, har bara varit upp en hång i natt (tror jag) och då va klockan runt sex så man skulle kunna säga att jag har sovit hela natten, vilket inte brukat hända allt gör ofta då toa besöken brukar avlösa varandra!!

Johan sa igår att det märks att jag bara skriver det jag tänker, ja någon mästerbloggare är jag inte men mycket skrot finns det i skallen som vill komme ut =)

Idag bär det som sagt av till IKEA det ska bli så roligt, ska kolla efter spjälsäng och skötbord och lite annat smått och gott.
Det ska bli  så kul att börja handla till bebben=) har nästan inte handlst nått alls fram tills nu, nått enstaka klädesplagg bara.
Men nu känns det som om jag törs börja handla lite (mycket)

Ha en fin dag där ute så återkommer jag med inköpen ikväll!!!

<3



Engla och Budda njuter av golvärmen <3

Då va det kväller!!

Ja det va den dagen.
Har fått en massa tråkiga saker gjort och det känns så skönt, samtalet med min häxa till chef hade jag inte sett fram emot men jag kopplade på leendet och det gick ok, dom har redan börjat tjata om jag kommer tillbaka efter mammaledigheten eller inte... hur f'n ska jag kunna veta hur livet ter ser då???
Ja ja tänker inte bekymra mej om det förräns det är dax.!

Nog om det, nu på kvällen har vi haft jonas här på mat och nu är pojkarna ute och rastar varandra, dom behöver lufta sina ideèr med varandra ibland, fina pojkarna!!

Bebben har varit ganska lugn idag, får se om den sätter fart när jag lägger mej =) brukar vara så!
La ut en bild på  facebook igår med magen och jäklar va med lyckönskningar jag har fått =) blir så glad, vilka fina vänner jag har!!
Tänker lite smått på förlossningen nu oxå, känns spännande.
Skulle vilja försöka att föda stående, men vi får se vart det slutar har ju även fått för mej att jag ska testa utan smärtlindring... hm ja vi får se hur det går, jag är ju ganska känslig ;)  
Ska iaf bli såå spännande =) jag längtar. Vi ska på föreläsning på huddinge i morgon, det ska bli jätte intressant, skönt att johan får lite insyn i det med.
Vi har beslutat att inte ta några fler kurser, det bli föräldrakursen och sen får det vara bra,men jag hinner ju ändra mej igen ang det!!

Ja vad mer har jag att säga,... tanden "munnen" värker än men det lägger sej förhoppningsvis!
I morgon är det en ny dag och den kommer inehålla IKEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Woho va kul, ska handla lite bebissaker, tänkte börja handla lite smått medans ork och lust finns!
Sen i morgon kväll kommer fina pappa hit, han är här och jobbar så då bor han hos oss, fint med lite kvalitetstid men honom, vaf många år sen sist!!

Nej det få vara det för nu =)

=) överlevde körningen!!

Ja körningen gick bra, fast det vart mörkt så fort och jag har inte riktigt så bra koll på bilen än så att jag vill köra i mörkret, men det kommer *L*

Jag har banne mej varit duktig idag pratat både med den hemske "chefen" och försäkringskassan, fan va jag är bra.. Skit kom på nu att jag glömde skicka alla breven med sjukskrivningen, får springa och göra det nu =)

Snabb inlägg

Hej alla glada =)    Nu har den här bitter fitt*n varit hos tandläkaren, tydligen kan man inte ha ont i en rotfylld tand.... men tandköttet va svullet och jag hade nog en infektion i det, blir lätt så när man är gravid.
Så han tog bort lite tandsten *aj aj aj* och slipade ner tanden lite, gnisslar tänder på nätterna och den tog i.  Så nu va det gjort iaf!!

Tog en promenad dit och hem och vipps så va humöret bättre, konstigt va lite luft kan göra =) 
Nu ska jag ta min underbara man och åka och övningsköra!!

hej svejs!!

God morgon världen!

Ny vaknat efter en natt med mardrömmar, mördare knark och en massa annat trevligt.
Ja drömmarna har det verkligen blivit fart på sen jag vart gravid, suck tur att det bara är drömmar!

Måste göra alla vuxna tråkiga saker idag, vill inte men det är ingen som gör det åt mej, tanden värker och papprena måste fyllas i av chefen.. You go Janina!!!!
Va fasen jag hittar inte numret till min tandläkare på varken eniro eller google, vart har han tagit vägen??? 
Undra om jag har nått gammalt kvitto någonstan?? Bara att börja leta *suck*


Sen ska jag försöka vara snäll idag också, ska det vara så svårt att vara glad en hel dag????

Nej nu ska jag sätta fart, lite frukost i magen så blir nog det här bra =)

Ha en fin dag!!!

jäkla skit hormoner och tandvärk

Ja så va den dagen slut, en fin dag som avslutas med att jag är en surkärring och till på köpet har tandvärk...
Jag blir så less på mej själv såndana här stunder, att jag inte bara kan vara nöjd och glad.
Stackars Johan som har en sambo som tydligen tycker att det är kul att vara sur och bitter...
Bläääää på mej själv.!!!!
Vi hade ju en jätte trevlig kväll med tacos och tv mys men efter maten så tyckte sur janina tydligen att det va dax att komma fram, som vi har längtat efter henne..
Nej usch och fy nu får det vara färdig gnällt, ska dunka en stekpanna i skallen så kanske jag somnar och vaknar snäll i morgon, annars tänker jag inte gå upp, så det så.!!


God natt!

Ännu en dag till ända.






Jaha så har ännu en dag gått, har lite hormonrusningar så här på kvällen och känner mej allmänt bläää...
Men men det går över =)

Idag har vi tömt bebbens rum och johan har rivit tapet och börjat spacklat , han kan min kille!
Han som alldeles nu somnade i badkaret hihi ja det ska va han för att göra det!!

Har varit och kört lite bil idag också, gick så där.. Jag blir så stressad när det kommer andra bilar men jag lär mej väll.Ska försöka köra lite i morgon och sen så är det körskola på torsdag.
Det blir nog bra när det är klart!

Va till farbror doktorn idag och han va bästa doktorn som vanligt, började med att säga; Va stor du är!!
Haha tur att man har en rolig doktor, det va iaf inga problem att förlänga sjukskrivningen känns skönt att veta att det är lugnt fram tills havandeskapspenningen träder in.

Tandläkar samtalet vart det inge av med och inget telefonsamtal till "chefen" får ta tag i det i morgon!
Fy för att vara vuxen ibland.
Vi ska slänga massa med skräp på tippen i morgon och fortsätta renovera rummet också, stackars johan får ingen ro när han är ledig.
Det blir ju ingen handling innan rummet är klart, och jag har en stooor längtan till IKEA nu ;)


Ooo Johan fick känna massa med rörelse idag =)  känns så skönt när han får känna <3

Ja det va det, är nog inget proffs på att blogga men hoppas att dom där hemma tycker det är kul att läsa <3 Jag längtar efter er!!





Ny vecka på flera sätt =)

Går in i v28 idag!!


Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

 

 

 

 

Jäklar va veckorna går fort nu är det bara julen kvar och sen är det februari <3  Iiiiiii va jag längtar.!

 

Idag ska vi börja renovera bebbens rum, det blir vitt vitt vitt =) så blir det enkelt att lägga till saker när vi ser va det är för en liten krabat som tittar ut                                                                                                                Synd bara att tippen är stängd idag, får bli ett berg av skräp i hallen tills i morgon.

 

Oj oj vilket partaj bebben hade i magen igår *L*  När jag ligger ner på höger sida så är det nästan att man tror att den vill komma ut den vägen, och den höll på i flera timmar =) UNDERBART!!!!!

 

Ska även försöka övningsköra lite idag..... Japp jag försöker lära mej köra bil.                                                     Fick det i födelsedagspresent av Johan <3    Och det går väll så där, eller det går jätte bra så länge som alla andra bilar håller sej undan, när dom kommer så blir jag bara rädd, antar att jag måste vänja mej, men f*an 08 kan inte köra bil som folk i dalarna ( kommer därifrån). Men men ingen stress, jag har inga planer på att ha ett körkort  innan bebben kommer men det skulle vara skönt att kunna köra vart vi än ska så att jag kan skaffa mej körvana.!

 

Blää idag måste jag göra sådana där roliga vuxna saker oxå..  1 Ringa min chef angående några FK papper spm måste bli ifyllna 2 Gå till farbror doktorn och få min sjukskrivning förlängd 3 ringa till tandläkaren då jag har en tand som håller på och rasar ihop, fy vill inte gå till tandläkaren det blir alltid så dyrt =( men men det måste göras.

Ja det blir våran dah idag =) och Johan är ledig så det blir myspys <3                                                                Nu ska jag datanörda lite och sen väcka hjärtat mitt så att vi får lite frukost!!

Ha en bra dag!!!

 

 

 


Min/våran graviditet!

Det va sagt som så att vi skulle börja försöka bli med barn i april strax efter att vi flyttat till huset.
I början av Juli så va jag på rhodos en vecka med jobbet och hade välldans ont i magen vilket inte va så konstigt eftersom jag skulle ha mens....
Johan hämtade mej på arlanda och åkte sen direkt till jobbet, jag kissade på en sticka som jag hade gjort varje månad sen april och tittade lite nonchalant på den, det hade ju inte varit nå streck tidigare så varför nu.
Men där va det =) det lilla strecket, tårarna börja spruta och jag ringde johan, fick inte tag på han på en gång men efter ett tag så ringde han upp och jag hulkade fram att jag va gravid, skojar du va svaret <3 underbara johan!!
Jag va då i v5 och på den vägen är det.!

Jag jobbar som personlig assistent och har ett tungt jobb med mycket lyft och förflyttningar och med en chef som inte alls gillade min graviditet..
Jag fick tidigt ischias och sjukskriven på halvtid, jobbat funkade inte varken fysiskt pga av lyft och psykiskt på grund av chefen. 
Så i V13 har jag varit hemma på halvid och sen v 17 (tror jag)  har jag varit hemma på heltid!

Och nu sitter jag här i v27 (28 i morgon)  magen växer och den lilla där inne rör sej för fullt, jag kan ligga och titta på hur magen rör sej hur länge som helst <3  Det är den underbaraste känslan jag någonsin kännt men jag ska erkänna att det va lite otäckt i början när jag började känna hur det knölade där inne.

I v25 så kännde johan första sparken och det va nästan häftigare än när jag gkorde det första gången, vill så gärna dela varje rörelse där inne med han och stackarn blir nog trött på mitt tjatande om att han ska klappa på magen hela tiden.
Och det är nog inte det enda han är trött på, mitt humör har inte varit det mest harmoniska och jag resonerar inte så klokt alla gånger.. Mycket tårar har det blivit.

Älskade Johan nu är min söttepelare och du har hela mitt hjärta, det finns ingen annan jag hellre skulle vilja göra den här resan med.
Du gör mej hel och jag älskar dej <3


Ja det va det... finns så klart massa mer att skriva om men det va det där som ville koma ut nu!! 

Tack för mej!!!

Ny blogg nya tankar!

Jaha då ska jag försöka mej på det här med att blogga igen, tänkte försöka mej på en liten presentation!!

Janina heter jag 26 år och bor i ett radhus i en stockholmsförort, har en helt fantastisk sambo; Johan och våra två katter Budda och Engla.
Och så har vi ju det lilla knytet i magen =)  vårat barn, är i V27 och magen växer och frodas.

Varför ska då jag blogga och vad har jag att förmedla?!
Jag bor en bit ifrån släkt och vänner och nu när vi har en bebbe på G så kan det va kul för nära och kära att hänga med i bebbens framfart!!!

Ja det va lite om mej och mitt.!

Ska lägga in lite bilder sen och göra bloggen lite finare, men det får han den där jag bor ihop med hjälpa mej med då han är en hejare på datorer.!

I morgon så ska vi sätta igång med barnrummet, det enda rummet kvar att renovera i huset, skulle vara skönt att ha det klart till jul när familjen kommer! Tänkte att vi skulle ha åkt till IKEA i morgon och handla saker till bebben men jag kom på att det nog va smartare att göra rummet klart först så att vi har någonstans att ställa sakerna vi köper ( fast handla hade vart kul)!

Jag är hemma och sjukskriven på heltid så jag har massa tid att lägga här ;)  Men det va nog allt
för nu!!!

Önskar alla en trevlig Söndagskväll!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0